Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس خانه کشاورز شهرستان دشتی گفت: برنامه این بود که دولت گوجه را کیلویی 400 تومان از کشاورزان در ازای دادن یکسری مزایا به کشاورزان خریداری کند و بعد از 2 ماه پول گوجه را به کشاورزان عودت دهد اما هنوز خبری از دریافتی توسط دولت نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازترنم دشتی کشاورزی شهرستان دشتی مخصوصا گوجه کاری امسال با بحرانی ترین سال خود روبرو بود و بزرگترین قطب گوجه خارج از فصل کشور امسال در رکود کامل به سر برد تا دولت در این سناریو خرید تضمینی هم رفوزه شود ودست کشاورزان از سود سرشار گوجه کوتاه بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با الیاس صالح احمدی رئیس خانه کشاورزان شهرستان دشتی درباره بحران کاشت گوجه در شهرستان دشتی به گفتگو نشستیم:

*به نظر شما علت اصلی انباشتگی بار گوجه‌فرنگی امسال در شهرستان دشتی چه بود؟

ما در شهرستان دشتی اصلاً افزایش کشت نداشتیم بلکه تنها افزایش تولید در سطح کشت داشتیم، ما چوب افزایش تولید در سطح را خوردیم.

بنده خودم سال‌ها کشاورز بودم و در سطح مدیریتی هم به‌عنوان رئیس خانه کشاورز با مشکلات کشاورزان دست‌وپنجه نرم کردم، مشکلات کشاورزان این خطه از عدم بازاریابی مناسب در پی تولید بالا نشأت می‌گیرد.

*به نظر شما کشاورزی شهرستان دشتی هم‌اکنون پیشرفت کرده است؟

بله صد درصد پیشرفت علمی داشته است، کشاورز امروز دیگر نمی‌آید بذری را که جواب نمی‌دهد برای کشت انتخاب کند، کشاورز امروز دیگر کود و سمی که کارایی ندارد را برای محصول انتخاب کند.

امروز سواد کشاورزان با توجه به دنیای مجازی و اینترنت بالا رفته است و همه‌ی کشاورزان با هر سطح سواد با استفاده از اینترنت توانسته‌اند بهترین بذرها و کود و سم ممکن را برای هر محصول به‌تناسب آب‌وهوا و اقلیم انتخاب کنند.

*کشاورزی شهرستان دشتی در سال‌های گذشته با کشاورزی حالا چه تفاوتی داشته است؟

ماسال‌های سال یک کشاورزی کورکورانه را انجام می‌دادیم اما امروزه با پیشرفت علم صنعت کشاورزی هم متناسب با دیگر علوم پیشرفت داشته است.

امروزه کشاورزان حتی برنامه‌ی آبیاری محصولات و چگونگی رساندن مصرف آب به حداقل را هم از دنیای مجازی و اینترنت دریافت می‌کنند بنابراین نباید انتظار داشت کشاورزان با کمبود تولید مواجه شوند.

کشاورزان شهرستان دشتی هم با این علم خود را وفق داده‌اند و اکنون پیشرفت شایانی درزمینهٔ کشاورزی و تولید بالا در سطح کشت پایین انجام داده‌اند.

*اما مسئولین ادعا دارند که در شهرستان دشتی به‌جای تولید افزایش کشت داشتیم؟

برخلاف ادعای مسئولین سطح کشت افزایش نیافته است بلکه تولید در سطح با استفاده از بهره‌وری مناسب و استفاده از سموم و کودهای بجا افزایش‌یافته است و هرمسئولی چنین ادعایی دارد حاضرم با یک مناظره چه تلویزیونی و چه رادیویی این ادعا را ثابت کنم.

ما تولید گوجه را از 30 تن به 80 تن در هکتار رساندیم و دولت باید در همین راستا برای این افزایش تولید برنامه مؤثر داشته باشد که متأسفانه چنین نشد.

*کشاورزی شهرستان دشتی امسال را چگونه سپری کرد؟

ما امسال از سال‌های بد کشاورزی شهرستان دشتی محسوب می‌شد به دلیل اینکه ما از روز نخست فصل کشاورزی نتوانستیم بار و محصول خود را به بازار عرضه کنیم.

ازیک‌طرف بارندگی‌های متعدد و خرابی محصول و ازیک‌طرف اینکه بار انباشته شد و متأسفانه دولت برای کمک به کشاورزان دیر اقدام نمود.

*آیا بارندگی‌های فراوان امسال توانسته کمکی به کشاورزی شهرستان دشتی نماید؟

بارندگی‌های فراوان امسال تنها توانسته 30 درصد از سطح آب‌های زیرزمینی ما را در شهرستان دشتی افزایش دهد اما در عوض امتداد بارندگی در دو فصل متأسفانه خساراتی به مزارع گوجه و گندم زده است که دولت هنوز هیچ کمکی به کشاورزان در این زمینه نکرده است.

*برنامه‌های دولت برای کمک به کشاورزان گوجه کار شهرستان دشتی چه بود؟

بعد از یک ماه برنامه این شد که دولت گوجه را کیلویی 400 تومان از کشاورزان درازای دادن یکسری مزایا به کشاورزان خریداری کند و بعد از 2 ماه پول گوجه را به کشاورزان عودت دهد.

مزایایی که قرار بود به کشاورزان داده شود قرار بود در اسرع وقت بار کشاورزان حمل گردد، در مدت دو ماه پول به کشاورزان برگردانده شود و همچنین قرار بود کامیون برای حمل‌ونقل در اختیار کشاورزان قرار دهد که هیچ‌کدام از این قول‌ها عملی نشد.

ما بد از تأخیری یک ماه و بعد از انباشتگی گوجه‌ها در دی‌ماه سال گذشته دولت از طریق تعاونی اقدام به خرید گوجه‌فرنگی نمود در شهرستان دشتی متأسفانه با یک کارخانه در اصفهان قرارداد امضا نمود وسواس اصلی اینجاست چرا با کارخانه‌های بیشتری قرارداد بسته نمی‌شد؟

*چه مشکلاتی دامن‌گیر کشاورزان دشتی درراه حمل گوجه به کارخانه بود؟

متأسفانه بار کشاورزان باکش و قوس‌های فراوان و با زحمت به مقصد اصفهان بارگیری می‌شد، در کارخانه به دلیل شلوغی صف نوبت تخلیه نمی‌شد و محصول گوجه پس از انباشتگی و خرابی توسط بهداشت به‌عنوان محصول غیرقابل‌مصرف معرفی می‌شد و دراین‌بین کشاورز فقط توانسته با پول فروش آن‌هم به دلالان فقط کرایه کامیون را تسویه کند و عملاً سودی دست کشاورز را نمی‌گرفت.

قرار بود کامیون به تعداد مناسب در اختیار کشاورزان قرار گیرد اما به دلیل کم‌کاری دولت و کمبود کامیون برای حمل بار کرایه کامیون دو برابر شد و کامیونی که 1 میلیون تومان تا تبریز و اصفهان بار می‌برد کرایه‌اش به دو میلیون و پانصد هزار تومان رسید.

*آیا قول‌های دولت برای خرید تضمینی گوجه محقق شد؟

خیر اصلاً محقق نشد. ما دی‌ماه 95 بار را تحویل دادیم و امروز که نزدیک به پایان فروردین‌ماه 96 هستیم هنوز یک ریال دست ما را نگرفته و عملاً حرف و قول دولت برای خرید تضمینی دروغی بیش نبوده است.

ما تاکی باید این زجر کشاورزی را بکشیم، من کشاورزی چند پیشه هستم که به‌غیراز گوجه به کشت صیفی‌جات و گندم و همچنین مرکبات می‌پردازم و متأسفانه برای امرارمعاش خانواده‌ام تراکتور کشاورزی خود را که وسیله اصلی کار کشاورزان هست به فروش رسانده‌ام تا جلو خانواده‌ام شرمنده نباشم.

دولت هیچ کمکی به کشاورزی و کشاورز نکرده است حداقل پول خرید تضمینی را به دست کشاورزان برساند و اصلاً صدای کشاورزان را بشنود و از نزدیک زجرهای آن‌ها را ببیند.

گفتگو از: وحید ابراهیمی

انتهای پیام/صا

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۳۴۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند

به گزارش خبرنگار مهر، حسن خیریان پور شامگاه یکشنبه در جلسه خرید محصولات زراعی استان با اشاره به اهمیت و ضرورت جلسات کارگروه خرید محصولات کشاورزی استان بر ساماندهی مراکز خرید، نظارت بر فرآیند خرید و تسهیل در امور کشاورزان در چارچوب دستورالعمل‌های ابلاغی تاکید کرد.

خیریانپور با اعلام رضایتمندی از خرید تضمینی گندم و کلزا در سال گذشته و قدردانی از تمام دستگاه‌های مرتبط با این امر، عنوان کرد: در سال گذشته بیش از ۱۱۸ هزارتن گندم و بیش از ۹ هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شد و در سال زارعی جاری نیز امیدواریم این ارقام افزایش پیدا کند.

خیریانپور با تاکید بر اینکه در استان مازندران سالانه حدود ۴۸۰ هزارتن گندم برای مصرف انسانی مورد نیاز است، تصریح کرد: ما با استفاده از تمام ظرفیت‌ها می‌بایست بخش زیادی از این گندم را در مزارع داخل استان تأمین کنیم.

وی با تاکید بر نامگذاری سال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم اظهار داشت: استان مازندران در تولید ۱۴ محصول کشاورزی رتبه اول را دارد و این امکان وجود دارد که با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان تولید کالاهای اساسی مورد نیاز استان را هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی افزایش داد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و گردشگری استانداری مازندران با توجه به اینکه زمان آغاز برداشت گندم در استان نیمه دوم خرداد می‌باشد، افزود: کشاورزان از برداشت زودهنگام گندم خودداری نمایند، برنامه ریزی ها به گونه‌ای خواهد بود که از نیمه دوم خرداد ۳۲ مرکز خرید بنا به اعلام جهاد کشاورزی هر شهرستان آمادگی لازم را برای آغاز عملیات خرید تضمینی گندم خواهند داشت.

وی از فرمانداران شهرستان‌هایی که به نوعی درگیر خرید هستند خواست، با تشکیل جلسات مستمر و منظم و با همکاری لازم با اداره کل غله و خدمات بازرگانی به روند مطلوب عملیات خرید کمک کنند.

خیریانپور با تاکید بر ضرورت ثبت مشخصات مزارع کشاورزان در سامانه پهنه بندی جهاد کشاورزی ضمن درخواست از کشاورزان برای ثبت مشخصات مزارع خود قبل از برداشت محصول، از سازمان جهاد کشاورزی خواست هرچه زودتر اقدامات لازم را جهت نهایی کردن اطلاعات این سامانه انجام دهد تا کشاورزان در روند تحویل محصول دچار مشکلی نشوند.

کد خبر 6097690

دیگر خبرها

  • قیمت گندم مشخص شد
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • خبر جدید برای گندمکاران/ قیمت گندم مشخص شد
  • پیش‌بینی تولید ۱۶۰ هزار تن گندم در بیله‌سوار
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • مازندران سالانه ۴۸۰ هزار تن گندم مصرف می کند
  • گندم‌کاران نسبت‌به آفات غافل نباشند/هرکیلو گندم دوروم ۱۸هزارتومان
  • توت فرنگی مازندران چشم انتظار صنایع تبدیلی/ کام شیرین واسطه ها
  • یک هزار تن کلزا با نرخ تضمینی خریداری شد