Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مشاور و روانشناس گفت:یکی از آسیب ها به مفهوم ارزنده صداقت، «دروغ سیزده» است که به فرهنگ صداقت آسیب می زند و می تواند در ترویج و شیوع دروغ و دروغگویی قابل تامل باشد.

«احمدرضا سعیدی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در آران و بیدگل گفت: صداقت و یک رنگی مایه آرامش روح و روان برای تمام انسان ها در همه موقعیت هاست اما متاسفانه برخی افراد اغلب در نقابی از شوخ طبعی مدام در حال شایعه پراکنی و دروغ گویی هستند بدون اینکه منطقی پشت این رفتار داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مشاور و روانشناس افزود: برخی معتقدند این یک دروغ مصلحتی است یا «من این را گفتم چون نمی‌خواستم احساساتش را جریحه‌ دار کنم» یا «نمی خواستم دردسر درست کنم» حالا تصور کنید اگر همه افراد با مبنا قرار دادن این توجیهات؛ راستی و صداقت را زیر سوال ببرند چه اتفاقی می‌افتد.

 

سعیدی در ادامه بیان داشت: یکی از آسیب های مشابه دیگر به مفهوم ارزنده صداقت، «دروغ سیزده» است که به فرهنگ صداقت آسیب می زند. در چند روز گذشته در فضای مجازی به ویژه اینستاگرام استوری هایی که بیانگر دروغ سیزده است مشاهده می شود که می تواند در ترویج و شیوع دروغ و دروغگویی قابل تامل باشد.

 

این استاد و مدرس دانشگاه افزود: ریشه چنین عملی در فرانسه، یک کشور اروپایی، با فرهنگ غربی شکل گرفته و سرایت آن نیز به جوامع اروپایی، با توجه به قرابت فرهنگی آن ها، شاید طبیعی باشد؛ ولی در فرهنگ ایران، از دوران باستان تا به امروز و فرهنگ غنی اسلام، همواره دروغگویی زشت و ناپسند بوده است.

 

سعیدی با بیان اینکه فرهنگ غلط به شدت بر سبک زندگی اثر می گذارد، گفت: پس چرا و به چه دلیل باید به رواج چنین فرهنگ غلطی دامن زد؟!  بسیاری از رسم و رسومات نوروز به زمان ایران باستان برمی گردد، چرا باید این رسوم ایرانی را با فرهنگ غرب بیامیزیم و از شیرینی صداقت آن کم کنیم؟ چرا به جای آنکه بیاموزیم از درستی های فرهنگ دیگر ملل استفاده کنیم ، مروج رسوم غلط آن ها می شویم؟/

پایان پیام/513

منبع: شبستان

کلیدواژه: دروغ سیزده صداقت و راستگویی روانشناس صداقت فرهنگ دروغ دروغ سیزده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۵۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابراهیم رئیسی یک دستور جدید صادر کرد +جزئیات

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای اجتماعی، با اشاره به فلسفه تشکیل سازمان امور اجتماعی با کار ویژه رصد و دیده‌بانی وضعیت اجتماعی، تطابق مستمر گزارش عملکرد دستگاه‌ها در زمینه رفع آسیب‌های اجتماعی با واقعیت‌های میدانی را از ضروری‌ترین اقدامات برای تحقق اهداف سازمان و شورای اجتماعی برشمرد و از مسئولان سازمان‌ها و نهادهای مربوط خواست با رصد دقیق و مستمر شاخص‌های کنترل و کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی، تصمیم‌گیران را در داشتن نگاهی واقع‌گرایانه از شرایط و اتخاذ تصمیمات درست و به هنگام یاری کنند.

بنابر روایت ایسنا، وی دو طرح «نماد» در آموزش و پرورش و «سراج» در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از جمله طرح‌های مؤثر در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برشمرد و ضمن تأکید بر اجرای کامل این طرح‌ها از دیگر سازمان‌ها و نهادها خواست به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

وی همچنین در این جلسه بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی، مساجد و امنای محلات و نقش مهم مراکز مشاوره در پیشگیری و علاج آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

رئیس‌ دولت سیزدهم با بیان این‌که «تحلیل آماری از علل و چرایی پیدایش آسیب‌ها و احصای راهکارهای رفع آنها، لازمه ارائه نگاه دقیق و صحیح به تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان است»، بر بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های فکری، علمی و دانشگاهی در زمینه مقابله با آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

وی با اشاره به این‌که «مشخص شدن نسبت دستگاه‌های مختلف با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و پیگیری و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی موثر است»، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد عملکرد همه سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوط را به طور مستمر رصد کرده و سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.

در ابتدای این جلسه با حضور رئیس دولت سیزدهم گزارش اجرا، آسیب‌شناسی و ارتقای آیین‌نامه‌های اجرایی طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) و سراج (سلامت روانی اجتماعی)، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903322

دیگر خبرها

  • مصالحه ۷۸ درصدی پرونده‌ها در مراکز مشاوره پلیس ایلام
  • بسیاری از آسیب‌های اجتماعی ناشی از بی‌توجهی به امر نماز است
  • ابراهیم رئیسی یک دستور جدید صادر کرد +جزئیات
  • رئیسی: متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفان در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفین در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • تاثیر مخرب دروغگویی بر سلامت مغز
  • یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت
  • انتقاد یک رواشناس اجتماعی بیان کرد؛ رواج قلیان در ایران نتیجه کم کاری وزارت بهداشت