Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@13:19:03 GMT

تدابیر ضد کرونایی یا دروغ سیزده؟

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۵۸۲۲۵

تدابیر ضد کرونایی یا دروغ سیزده؟

به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، تعطیلات فروردین ۱۴۰۰ نیز در حالی به پایان رسید که مانند روزهای نخست سال تکاپو و تعدد جلسات ستاد کرونا در روزهای مختلف تیتر رسانه‌ها بود و این جلسات در روزهای پایانی تعطیلات جهت کاهش تردد‌ها به اوج خود رسید و عمده مصوبات موجود با خط و نشان مسئولان شهرستان‌ها برای مسافران وصف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 با وجود اینکه در روزهای نخست این بیماری در سال گذشته که جدیت کار به مراتب بیشتر از این روزها بود و کنترل ورودی شهرها با تفاوتی نسبت به وضعیت امسال صورت گرفت، باز هم آن‌گونه که باید کار انجام نشد و یک سردرگمی را شاهد بودیم.

 با وجود تجربه یک‌ساله مسئولان در امر بیماری کرونا،سردرگمی موجود با عدم ضمانت مصوبات در فروردین امسال نمود جدی را داشت و باعث گلایه شهروندانی شد که در این ایام با باور به تصمیمات ستاد کرونای استان و شهرستان‌های خود جهت پیشگیری از کرونا همراه بودند.

در جلسات ستاد کرونای کشور و استان خوزستان در روزهای گذشته تصمیماتی جهت کنترل ورودی و خروجی شهرها، اماکن تفریحی و گردشگری، پارک‌ها، تردد در جاده‌ها و خیابان‌ها اتخاذ شد که در پی عدم اجرای جدی آن در مناسبت روز گذشته، شهروندان گلایه‌مند را به واکنش و درخواست از رسانه‌ها برای انتقال این گلایه خود وا داشت.

سیزده بدر در خوزستان تعطیل است!

 قاسم سلیمانی دشتکی استاندار خوزستان در هفته گذشته در حاشیه جلسه ستاد کرونا استان با تاکید بر عدم برگزاری جشن نیمه شعبان و سیزده‌بدر از اعمال محدودیت جهت این مناسبت ها خبر داده بود و این در حالی است که اخبار واصله از شهرهای مختلف استان در روزهای اخیر نشان از اتخاذ تدابیر جدی ولی بدون اجرای قوی در سطح شهرها ورودی و خروجی‌ها و جاده‌ها حکایت داشت.

نمونه بارز این عدم جدیت در کار اعمال محدودیت‌ها را می‌توان تصادف دو خودرو پس از برخورد با گله گوسفندان عشایر کوچ‌رو در جاده ورودی شهر ایذه آن‌هم در ابتدای صبح ۱۳ فروردین و اجرای طرح اعمال محدودیت‌های این روز اشاره کرد.

تدابیر شعار بود

 یکی از شهروندان ایذه‌ای با ارسال پیامی به این خبرگزاری و گلایه از عدم اجرای تدابیر پیش‌بینی شده اظهار کرد: در دو روز اخیر تمام اخبار فضای رسانه‌ای و مجازی شهرستان از تدابیر جدی ستاد کرونا شهرستان جهت پیشگیری از تردد شهروندان در ۱۳ فروردین بود.

 وی افزود: در بسیاری از موارد و تصمیمات امسال مشاهده شد که هیچ جدیتی در شهرستان برای این‌کار وجود ندارد ولی با این وجود به تعطیلات ستاد کرونا توجه کرده و از منزل خارج نشدیم. ولی آنچه که در ۱۳ فروردین و در رسانه‌ها دیدیم هیچ‌یک از تدابیر اعلام شده اتخاذ نشد و حجم بسیار زیادی از شهروندان در پارک‌ها و اماکن تفریحی درون و بیرون از شهر حضور داشتند.

بازار داغ دورهمی در محدودیت ۱۳ بدر

 یکی از شهروندان اهوازی در رابطه با تناقض در برنامه و اجرای آن در سطح استان اظهار کرد: مدت‌ها است که از ترس کرونا در هیچ یک از محافل حضور پیدا نکرده و به سفر نرفته‌ایم، روز گذشته هم انتظار داشتیم مسئولان استان نیز کمی به تدابیر و تصمیمات خود پایبند بوده و عمل کنند ولی متاسفانه خلاف این مساله را مشاهده کردیم.

 وی ادامه داد: در هر نقطه از این شهرستان شاهد تردد آزادانه شهروندان و گردشگران با استفاده از خودروهای شخصی بوده و علاوه بر تردد عادی این خودروها، شهروندان مشغول تفریح در پارک‌ها و اماکن گردشگری بودند.

این شهروند ادامه داد: بدون شک محدود کردن شهروندان به حضور در طبیعت و فضای آزاد و اجبار به دوری از این فضا می‌تواند باعث ایجاد محافل خانوادگی باشد و خانواده‌ای که شاید به تنهایی و با همان جمعیت موجود در خانه یک دورهمی در طبیعت داشته باشد با ماندن در خانه اقدام به دورهمی فامیلی می‌کند که به مناطق خطرناک تر از حضور در فضای باز است.

تردد اجباری با خودروهای‌ حامل‌ کرونا!

 یکی از شهروندان قلعه‌تلی نیز در پیام خود اظهار کرد: متاسفانه در زمان کرونا شاهد آزمون و خطای مسئولان استان بوده‌ایم و بسیاری از تصمیمات گرفته شده بدون انجام کار کارشناسی بوده و پس از پایان اجرای آن نیز گاها ثابت شده است. وی با اشاره به اجرای طرح ممنوعیت تردد با خودروی شخصی و حضور از این طریق در اهواز افزود: منع تردد خودروهای شخصی در صورتی با توجیه پیشگیری از کرونا انجام می‌شود که هدف موجود مراجعه و استفاده شهروندان از ناوگان حمل و نقل عمومی است و روزانه صدها و یا هزاران شهروند با احتمال بیماری از آن استفاده می‌کنند.

 وی ادامه داد: شهروندان با توجیه گرفتن تست پیش از سوار شدن به اتوبوس در ایذه به مقصد اهواز به ترمینال مراجعه کرده و این در حالی است که در چند بار مراجعه بنده به ترمینال فقط یک بار شاهد انجام تست بودم و ۴۶ نفر مسافر با دلهره و ترس از کرونا با مدت زمان بیش از ۲ ساعت به یک اتوبوس سوار می‌شوند!

 این شهروند با گلایه از جلوگیری از خودروهای غیر بومی به اهواز و سختی تردد ورود به این شهر گفت: من به عنوان یک شهروند خوزستانی برای انجام امور مهم نیازمند مراجعه به مرکز استان خود هستم و در صورت مبتلا بودن یا نبودن به کرونا چه با اتوبوس و چه خودروهای دیگر به این شهر وارد می‌شوم.

 وی اضافه کرد: من در صورت مبتلا بودن به کرونا و حضور در یک اتوبوس با جمعیت ۴۶ سرنشین خطر ناقل بودن را دارم یا استفاده تنهایی از خودروی شخصی؟ این تصمیم جهت پیشگیری از سفر با خودرو شخصی یک تصمیم کاملا غیرکارشناسی و حساب نشده است.

اعتماد به ‌ستاد‌ کرونا ‌از بین‌ نرود

 این قبیل گلایه‌ها در صورتی در حال انجام است که شهروندان شهرهای مختلف با ارسال پیامک‌های خود از عدم پایبندی ستاد کرونا استان خوزستان به مصوبات موجود ابراز گلایه شدید را داشته‌اند و گلایه شهروندان ایذه‌ای با توجه به حجم بالای تبلیغات مسئولان و عدم تحقق هیچ یک از آنها در روز ۱۳ فروردین از جمله نکات جالب و قابل توجه است.

 بدون شک همکاری و همراهی شهروندان با تدابیر لحاظ شده تاکنون باعث شده است که حجم ابتلا به کرونا از این حد بالاتر نرود و می‌طلبد مسئولان امر توجه بیشتری به این مساله داشته و با عدم توجه و عمل به حرف‌های خود زمینه بی اعتمادی شهروندان را فراهم نکنند.

 انتهای پیام/۷۲۰۲۶/

منبع: فارس

کلیدواژه: دروغ ۱۳ ستاد کرونا محدودیت کرونایی شهرهای خوزستان ستاد کرونا ۱۳ فروردین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۵۸۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود

ایتنا - دبیرکل سازمان جهانی بهداشت از کشورها خواست تا با امضای تفاهم‌نامه‌ای برای کمک به مبارزه با همه‌گیری‌های آینده موافقت کنند.
تفاهم‌نامه جدید و مجموعه‌ای از به‌روزرسانی‌های قوانین موجود در مقابله با همه‌گیری‌ها، به منظور تقویت دفاع جهانی در برابر عوامل بیماری‌زای جدید پس از همه‌گیری کووید-۱۹ که جان میلیون‌ها تن را گرفت، تدوین شده است.

کشورهای عضو این سازمان قرار است در روز ۲۱ اردیبهشت مذاکرات بر سر این توافق را نهایی کنند تا بتوانند آن را در نشست سالانه سازمان بهداشت جهانی در اواخر ماه به تصویب برسانند، ولی اختلافات بزرگی بر سر متن این تفاهم‌نامه وجود دارد.

تدروس آدهانوم، دبیر‌کل سازمان جهانی بهداشت، در نشست ژنو با اشاره به اهمیت این توافق به کشورهای جهان گفت: «به مردم دنیا، مردم کشورهای تان، و مردمی که نماینده آنها هستید، آینده امنی بدهید.»

یکی از اصلی‌ترین اختلافات میان کشورهای ثروتمند و کشورهای در حال توسعه، موضوع به اشتراک‌گذاری عادلانه داروها و واکسن‌ها برای جلوگیری از تکرار معضلات دوران کرونا است.

دسترسی به پاتوژن‌های شناسایی شده در داخل کشورها، دسترسی به محصولات مبارزه با بیماری همه‌گیر مانند واکسن‌های تولید شده؛ و توزیع عادلانه نه تنها آزمایش‌ها، درمان‌ها و واکسیناسیون‌های ضد همه‌گیر، بلکه ابزار تولید آنها از موضوعات مورد بحث میان کشورها است.

شماری از سیاستمداران در کشورهایی مانند آمریکا و استرالیا استدلال می‌کنند که این توافق که الزام قانونی دارد، قدرت زیادی را به سازمان بهداشت جهانی می‌دهد.

دبیرکل سازمان بهداشت جهانی این استدلال را رد می‌کند و می‌گوید تفاهم‌نامه به کشورها کمک می‌کند تا در برابر شیوع همه‌گیری بهتر از شهروندانشان محافظت کنند.

سازمان بهداشت جهانی در هفته‌های اخیر در مورد رشد تصاعدی آنفولانزای مرغی با نگرانی در مورد اینکه در صورت شروع انتقال آن بین انسان‌ها چه اتفاقی خواهد افتاد، زنگ‌های خطر را به صدا درآورد و این موضوع، فوریت رسیدن به این توافق را برجسته‌تر کرد.

در تاریخ ۷۵ ساله این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد، تنها باری که کشورهای عضو توانستند با یک معاهده قانونی الزام‌آور موافقت کنند، معاهده کنترل دخانیات در سال ۲۰۰۳ میلادی بود.

سازمان بهداشت جهانی پس از همه‌گیری کووید-۱۹ به دلیل رویکرد خود در پیدا کردن منشاء ویروس آماج انتقادهای فراوان قرار گرفت.

در این ارتباط، این سازمان، یک بازدید به شدت کنترل شده از چین داشت و به این نتیجه رسید که «بسیار بعید» است که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان به انسان منتقل شده باشد.

با این حال سازمان بهداشت جهانی در پی فشارها، گزارش تحقیقی دیگری منتشر کرد و در آن، گروه متخصصان این سازمان گفتند که داده‌های لازم برای توضیح چگونگی شروع همه‌گیری وجود ندارد.

گروه متخصصان سازمان بهداشت جهانی همچنین گفت که نمی توان نظریه «حادثه آزمایشگاهی» را نادیده گرفت اما تأکید کرد که چین اطلاعاتی به این نهاد بین‌المللی ارائه نکرده است که در آن احتمال ابتلا به ویروس کرونا ناشی از نشت آزمایشگاهی ارزیابی شده باشد.

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • هشدار نارنجی هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد
  • گلایه شهروندان گرگانی از نصب دکل مخابرات در جنگل + فیلم
  • گلایه شهروندان تهرانی از وضعیت نامناسب برخی از بی آر تی‌ها + فیلم
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: تفاهم‌نامه‌ مقابله با همه‌گیری‌های آینده باید امضا شود
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • تمامی امکانات و تدابیر لازم برای برگزاری انتخابات ۲۱ اردیبهشت‌
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس